Начало  Актуално  Патрон   Галерия  Контакти

 

За нас

o    История и традиции
o   
Ръководство
o    Педагогически персонал
o    Педагогически съветник
o    Ученически съвет
o   
Училищно настоятелство
o    Униформи
o    Нашите успехи

 

Учебна дейност

График на учебното време

Олимпиади, състезания, НВО

Виртуална библиотека
Училищна документация

Бланки на документи
Проекти

секция БДП

Правила за организация ЦДО

Иновативно училище

Училищна база
Прием

За нас

История
Ръководство
Педагогически персонал
       

Педагогически съветник
Обществен съвет

Училищно настоятелство

Униформи

Изяви на учители 

Изяви на ученици 

Вестник "Слънчогледи" 

Счетоводен отчет

Обществени поръчки
 

Полезни връзки

МОН
РУО Стара Загора
Община Стара Загора
ЗНАМ.bg
Уча се
BG учители

 

На 29 март 2017 г. в ОУ "Кирил Христов" се проведе работна среща на тема: "Интерактивност в училищното образование". Тя бе инициирана и организирана от директора на нашето училище Господин Балъкчиев и от Калин Киров, управител на "Кейсием" ЕООД - българска компания за ИКТ в образователната среда. Присъстваха директори от областта, деканът на Педагогическия факултет в Тракийския университет, проф. Петър Петров, зам.кмета по образование на Община Стара Загора Иванка Сотирова, представители на Регионалния инспекторат по образование. На атрактивния 65-инчов LED touch екран в конферентната зала учители и ученици представиха идеи за използване на интерактивност в обучението. Господин Недялков демонстрира възможностите за работа с електронен учебник по английски език пред платформата Mozabook. Господин Мочев представи урок по български език, създаден с инструментариума на Mozabook. Г-н Киров направи резюмиран преглед на основните презентационни и творчески възможности, които софтуерът предлага. Акцентът в изложението на управителя на "Кейсием" бе върху новите предизвикателства и богатата вариативност, откриващи се пред преподавателите с навлизането на интерактивността в образователния процес. В края на срещата се проведе и импровизирана, но изключително полезна дискусия относно използването на ИКТ в съвременното училище.

******

Последното за тази година обучение за работа с електронната платформа MozaBook , организирано от КЕЙСИЕМ ЕООД в партньорство с Mozaik Education се проведе от 21 до 25 ноември 2016 г. в международния тренинг център в град Сегед Унгария. В обучението взеха участие трима учители от IV ОУ „Кирил Христов“ град Стара Загора. По време на обучението участниците имаха възможност да се срещнат с разработчиците на платформата и да разговарят с регионалния мениджър за югоизточна Европа. Това е четвъртото обучение, в което български учители вземат участие. През изтичащата година в международните обучения в Унгария са се включили преподаватели от София, Благоевград и Стара Загора. На обученията в Сегед присъстват учители от цяла Европа. Групите са с интернационални участници и всеки има възможност да сподели опита на съответната държава. „Участието на учители от нашата държава е показателно за интереса и желанието на българските педагози да прилагат на практика модерните информационни технологии, които стават неотменна част от образователния процес.“ - сподели Калин Киров, Управител на КЕЙСИЕМ ЕООД.

******

Връчиха наградите "Стара Загора" и "Млада Загора" за наука и образование, наука и изкуство

Пламен Михалев - учител по изобразително изкуство в Основно училище "Кирил Христов" , бе удостоен с индивидуалната награда "Стара Загора" в направление "Наука и образование". Отличен е за създаването на уникалната галерия на българските владетели, включваща тринайсет стенописа в коридорите на училището, както и за откриване и развитие на млади таланти в областта на изобразителното изкуство. Галерията от стенописи е създадена абсолютно безвъзмездно и е получила висока оценка от директора на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров.