Начало  Актуално  Патрон   Галерия  Контакти

 

За нас

o    История и традиции
o   
Ръководство
o    Педагогически персонал
o    Педагогически съветник
o    Ученически съвет
o   
Училищно настоятелство
o    Униформи
o    Нашите успехи

 

Учебна дейност

График на учебното време

Олимпиади, състезания, НВО

Виртуална библиотека
Училищна документация

Бланки на документи
Проекти

секция БДП

Правила за организация ЦДО

Иновативно училище

Училищна база
Прием

За нас

История
Ръководство
Педагогически персонал
       

Педагогически съветник
Обществен съвет

Училищно настоятелство

Униформи

Изяви на учители 

Изяви на ученици 

Вестник "Слънчогледи" 

Счетоводен отчет

Обществени поръчки
 

Полезни връзки

МОН
РУО Стара Загора
Община Стара Загора
ЗНАМ.bg
Уча се
BG учители

 

На 28.04.18г. в гр. Пловдив се проведе Международен турнир по джудо. Николай Красимиров Петров
от 4-в клас се класира на 2-ро място. Желаем му успех в предстоящите състезания.

*****

   

На 22.04.2018 г. ученичките : Ралица Валентинова Филипова от ІІ „в” клас ,Александра Светлинова Стоянова и Магнолия Бориславова Делчева от ІІ „б” клас спечелиха І-во място в състезанието „Изгряващи звезди”, организирано от клуб „ЗАГОРА ДЕНС”. Да им е честита наградата!

*****

В турнира по борба "Кольо Узунов", учениците от ОУ "Кирил Христов" спечелиха:
1-во място - Михаил Узунов - 3г клас
2-ро място - Йоан Пеев - 3а клас

*****

           

На 17-18.02.2017г в гр. Стара Загора се проведе VIII Международен турнир по художествена гимнастика за купа “Берое“.В него завоюваха призови места учениците:

Християна Терзиева – 1 г клас I място категория деца 2010“А“многобой

Джулиана Тодорова – 1г клас III място категория деца 2010”Б”

Габриела Първанова – 1д клас III място деца 2010 „Б”

Николета Белчева – 2 г клас II място деца 2008/2009 „ Б”

Гордеем се с вашите спортни постижения и ви пожелаваме още много победи!

*****

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От 2 до 4 февруари 2018г в София се проведе VІ национален конкурс „Път към славата” под патронажа на госпожа Янка Такева – Председател на Синдиката на българските учители; Със съдействието на Министерството на образованието и науката, Регионален инспекторат по образованието – гр.София, Дом на културата «Средец» София; Директор на конкурса: г-жа Снежана Полихронова – Кърнолска
Участие в него взеха децата от балетна школа „Па Де Кре” към Старозагорската опера с ръководител Кремена Костова, които се завърнаха със сребърни медали.
Поздравяваме талантливите гимнастички Виолета Василева от ІV г клас и Александра Ганева от ІV б клас, Михаела Колева-II д, Грета Руслан Миткова- I г ,Тереза Петрова - I в клас, които са представителки от ОУ „Кирил Христов”. Браво на талантливите и грациозни момичета!!!

*****

 Маргрет Николаева  Андонова -ученичка от ІІІ А клас при ОУ "Кирил Христов" спечели втора награда от третия Национален конкурс за детска рисунка "НОСИЯТА", град  Пловдив.

*****

На 25 и 26 ноември 2017 г. се проведе XVI Национално състезание по природни науки и екология в гр. Кюстендил. Основно училище „Кирил Христов“ представи област Стара Загора със своя участник в малката възрастова група Александър Атанасов Атанасов, ученик в седми клас и ръководители Венета Кирковска и Екатерина Йовчева.
В изключително оспорвана надпревара със седемнайсет отбора от цялата страна Александър достойно защити проекта си на тема: „Отпадъците не изчезват, те ни затрупват“ и събра общо 49 точки от двата състезателни дни, с което се нареди на престижното пето място!
Честито на Александър и неговите ръководители и им пожелаваме за в бъдещи още успехи!

*****

На 22.11.2017г. в Регионална библиотека "Захарий Княжески"-гр. Стара Загора, Димитър Антонов Славов, ученик от IV "В" клас, с класен ръководител Цветелина Бойчева, спечели ПЪРВА НАГРАДА в конкурс "Приказки за щастието", организиран по проект "НОЩ- Неформално Образование по Щастие", изпълняван от клуб "Отворено общество"-гр. Стара Загора по програма "Дъга".

                                

*****

Ученичка от ОУ ,,Кирил Христов“ гр. Стара Загора спечели 3-то място с песента ,,В наше село тъпан бие“ във Национален конкурс за млади изпълнители на Български народни песни ,,СЛАВЕЙЧЕ“.

На 28 и 29 октомври се проведе 22-то издание на Национален конкурс за млади изпълнители на Български народни песни ,,СЛАВЕЙЧЕ“. 97 деца от всички краища на страната се включиха в него. Жури в конкурса бяха Веселина Цанова – музикален редактор, тракийската певица Женя Казакова и Николай Николов. Те оценяваха участниците в три възрастови групи. Божидара Стоянова Николова на 8г. ученичка от 2-ри клас в ОУ ,,Кирил Христов“ гр. Стара Загора спечели 3-то място с песента ,,В наше село тъпан бие“ с преподавател Милена Паунова.

*****

НАША ГОРДОСТ – ОТНОВО С НАЦИОНАЛНА НАГРАДА ЗА ДЕТСКА РИСУНКА

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПРЕДИ БРОЕНИ ДНИ ТАЛАНТЛИВАТА ХУДОЖНИЧКА ЕЛИСАВЕТА ИВАНОВА ГРИГОРОВА ОТ 4 Д КЛАС СПЕЧЕЛИ ТРЕТО МЯСТО ЗА ДЕТСКА РИСУНКА В ПЪРВА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА В ДЕСЕТИЯ НАЦИОНАЛEН ПРАЗНИК НА ДЕТСКОТО ИЗКУСТВО „ВЪЛШЕБНИЯТ СВЯТ НА РОДОПИТЕ” гр. КЪРДЖАЛИ 28 – 29.10.2017 г.

В конкурса участваха  1 288 детски рисунки и фотографии от цялата страна. Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите” се провежда ежегодно в гр. Кърджали и е част от Националния календар на МОН за изяви по интереси на деца и ученици за учебната 2017/2018 г. Темата „Вълшебният свят на Родопите” предоставя възможност на децата да разгърнат своето въображение и мечти като се направи творческа интерпретация във всички възможни посоки: минало, настояще и бъдеще, исторически забележителности, етнографски мотиви , природни феномени.

***

 

Ученикът от VI "А" клас Стефан Стефанов Колев

зае престижното трето място за "Купата на София" по ТАЕКУНДО

***

Ученичката Михаела Светлозарова Славова от 7 „в” клас при ОУ „Кирил Христов” Стара Загора спечели купа и медал за 3-то място на открит турнир по спортни танци „КУПА СЛИВЕН” – 2017 година. Това е поредният медал на двойката Михаела Славова и Денис Иванов от спечелени първенства в и извън страната.

***

Злато за училището ни!

Злато за училището ни донесоха учениците от шести клас – Александър Атанасов и Васил Кръстанов. Те се завърнаха със златните медали от XXVI МЕЖДУНАРОДЕН ЕКОЛОГИЧЕН ФОРУМ “СРЕБЪРНА, 2017” - град Силистра. То се проведе в първите дни на слънчевия юни и донесе много усмивки и радост за участниците и техните ръководители – г-н Балъкчиев, г-жа Венета Кирковска и г-жа Екатерина Йовчева от ОУ „Кирил Христов”. Шестокласниците Васил и Александър с огромно желание се впуснаха във финалната надпреварата, в която бяха допуснати само осем отбора в първа възрастова група V-VIII клас. В два дни те показаха блестящи знания на тема: „Разделно събиране на отпадъци в училище. Да превърнем отпадъците в нещо красиво” , Направление: Човекът и неговата жизнена среда и пребориха всички конкуренти. Момчетата нито за миг не се поколебаха, спокойно и уверено показаха наученото по този проект. Класираните на първо място участници на XXVI МЕЖДУНАРОДЕН ЕКОЛОГИЧЕН ФОРУМ “СРЕБЪРНА, 2017” - град Силистра ще могат да кандидатстват за целогодишни стипендии по Програмата за закрила на децата с изявени дарби.

***

Милица Веселинова Георгиева от 6 г клас спечели златен медал и купа за отличното си представяне в Националното състезание "Моята родина".

***

Футболният отбор на ОУ "Кирил Христов" (Стара Загора), възрастова група 12-14 години, спечели "Купата на COCA-COLA 2017", зона Стара Загора, побеждавайки на финала връстниците си от ОУ "Васил Левски" (Чирпан) с 1:0. Възпитаниците на Митко Коцинов ще играят на финалния етап на турнира от 9-ти до 11-ти юни в Русе.

***

На 28-29 април 2017 г.се проведе 12 международен турнир по художествена гимнастика "Фея под липите " Елена Петрова от 6 г клас се класира 3 в многобоя 3 на топка и 5 на без уред. Ива Табакова от 6 г клас се класира 8 в многобоя и взе приз за мис "Грация". Христомира Ченгизова от 5 а клас се класира 4 в многобоя 3 на въже и 3 на топка. Състезателката взе и приз за "Любимка на публиката " Рамона Златева от 5 а клас се класира 4 на без уред 5 на многобой и 5 на топка.

***

На 28 април 2017 от 10:00 часа на стадион "Берое" се проведоха XVIII-тите районни състезания на МПО. "Млад Огнеборец" - Стара Загора. Основно училище "Кирил Христов" зае престижното второ място.

***

На 22 и 23 април 2017 г. се проведе състезание по бадминтон от Национална верига „Млади таланти” – гр. Гълъбово. Александра Анатолиева Александрова ученичка от VI „в” клас в Основно училище „Кирил Христов” се класира на трето място в дисциплина – двойки момичета под 15 г. Честито!

***

От 31 март до 2 април 2017 г. в гр. Хасково се проведе Държавния личен шампионат по бадминтон за юноши и девойки до 15 г. Надпреварата се състоя в спортна зала “Спартак” – гр. Хасково, а в шампионата участваха 160 състезатели от страната. Възпитаникът на Основно училище „Кирил Христов” – гр. Стара Загора - Стивън Николаев стана Републикански шампион на двойки с Евгени Панев от  гр. Хасково.  Той зае второто място на смесени двойки с Михаела Чепишева от Първомай и трето място в категорията до 15 години в сингъл двубоите.

***

Футболният отбор на ОУ "Кирил Христов" за пета поредна година ще играе на финала по футбол V-VII клас за купата на Община Стара Загора. След четири поредни титли тази година на финала ще се срещне с отбора на II ОУ"П.Р.Славейков" на 24 март 2017 г.

***

Повече от 400 грации се включиха в международния турнир "Angels Cup", който се организира от Клуб по художествена гимнастика ЦСКА. Надпреварата се проведе на 4 и 5 март 2017 г. в малката зала на "Арена Армеец"- гр. София. Наша гордост са ученичките от ОУ "Кирил Христов" - Ива Табакова 6 клас и Христомира Ченгизова 5 клас, които  спечелиха съответно сребърен медал на лента и бронзов медал на топка  с треньор – Кремена Искренова от Спортен клуб по художествена гимнастика "ЕЛИТ".

***

На 12.12.2016 г. в ОУ "Кирил Христов" се проведе специален час, посветен на Европейския съюз, глобалните цели и ролята на България за подобряване на света.

Така училище "Кирил Христов" откликна на инициативата на Дипломатическия институт към министъра на външните работи за устойчивото реализиране на проект с наименование "Европейска година за развитие 2015 г. - Национална работна програма на България".

Учениците от 7"Б" клас в час по география и икономика играха интерактивната игра "Промени света", която има за цел да ги запознае с политиката за развитие на Европейския съюз. Чрез нея те осъзнаха глобалните цели, които са си поставили Европейския съюз и нашата страна. Учебния час се проведе с голям интерес и активно участие от страна на учениците.

***

Днес 01.12.2016 г. Асоциацията на Българските Футболисти отличи Красимир Иванов (ученик от 6 клас на ОУ "Кирил Христов") за силните му изяви през цялата година в турнирите и първенствата на БФС. Една напълно заслужена награда, която подпечатва усърдния труд на този толкова специален и рядко срещан талант, който съчетава в себе си освен изключителни футболни качества и други страхотни черти като себераздаване, отдаденост и професионализъм - все неща, които са нужни за да извърви целият път до професионалния футбол!

***

Учениците от ОУ "Кирил Христов" се включиха в играта с награди "ХИЛЯДИ ДЪРВЕТА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ". Училището ни отглежда и се грижи за дърво потомък на Гранитския дъб /символ на вечността/. Всички ние 830 деца от училището системно обгрижваме нашето дръвче. Искаме да спечелим в играта „Хиляда дървета за децата на България”, тъй като независимо дали сме у дома или в училище, на път или на разходка се ръководим от мисълта за чиста околна среда. Гласувайте на адрес: http://gorata.bg/vote/vig-ou-kiril-hristov-stara-zagora

***

РИОСВ - Стара Загора и ученици от ОУ „Кирил Христов” град Стара Загора взеха участие в Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО) - 2016 На 24 ноември 2016 г. експерти от РИОСВ – Стара Загора и над 200 ученици от Основно училище „Кирил Христов”, Стара Загора за втора поредна година отбелязаха Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО). Инициативата протече с беседа за намаляване образуването на отпадъци, разделното събиране на отпадъци от опаковки и възможните начини за тяхната повторна употреба. Учениците от трети и четвърти клас, с помощта на класните си ръководители, са събрали прочетени книги и играчки, и в организиран базар си ги размениха. Част от предоставените книги и играчки, децата пожелаха да предоставят на Дома за деца, лишени от родителски грижи „Теофано Попова“ в град Стара Загора. РИОСВ – Стара Загора връчи грамоти за активното участие на всеки клас, включил се в кампанията. Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО) се провежда от 2009г. и има за цел да повиши осведомеността на хората за управлението на ресурсите и отпадъците. Осмото издание на кампанията е на тема: "Намаляване на отпадъците от опаковки".

***

  

На 5 и 6 ноември 2016 г. в гр. Стара Загора се проведе Открит турнир по спортни танци за КУПА ЗАГОРА ДАНС 2005 - СТАРА ЗАГОРА 2016, организирани от БФСТ, Община Стара Загора и КСТ "Загора Данс 2005". Над 200 двойки взеха участие в турнира по спортни танци, но първото място беше присъдено на Михаела Славова – ученичка в ОУ ”Кирил Христов” – Стара Загора и нейния партньор. Седмица по-късно (на 12.11.2016 г.), Михаела се яви на турнира „Казанлък 2016“, който се проведе в две части Открит турнир и надпревара за Купа България. В състезанието се включиха двойки от цялата страна, а организатори бяха клуб Киара – Н, Община Казанлък и БФСТ. Там Михаела и партньора й заеха призовото трето място в клас 15 С.

***

Кирил Христов

Кирил Христов е наш герой,

от Стара Загора родом е той,

писател пламенен, известен,

в сърцата ни изцяло е поместен.


Пише той поеми и стихотворения,

и има много таланти и умения.

Забавлява хората с пиеси

и го харесват даже известни контеси.


Нашето училище носи неговото име,

много се гордеем ний с това.

Ученик там вземи ме

с гордо вдигната глава!!! 

 

     

автор на стихотворението е Лъчезар Стоянов от IV „Г“

   

***

Основно училище „ Кирил Христов” се включи в европейския проект „Размяна на коледна украса” с партньори от седемнадесет европейски държави. Учениците от четвърти и шести клас,  изработиха играчки за елха. Автентичните играчки бяха изпратени до тридесет училища в Европа.

*****

    

НАЦИОНАЛEН ПРАЗНИК НА ДЕТСКОТО ИЗКУСТВО „ВЪЛШЕБНИЯТ СВЯТ НА РОДОПИТЕ”гр.КЪРДЖАЛИ 29 – 30.10.2016 г

Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите” се провежда ежегодно в гр. Кърджали. От векове Родопите са средище на богата духовност и култура. Красивата природа, историческите забележителности и природните й феномени са извор на вдъхновение за творци от целия свят.  

Гордост за ОУ "Кирил Христов" е нашата ученичка Мариела Пенчева, която се класира на първо място в първа възрастова група от 6 до 10 г., с ръководител Катя Георгиева.

*****

Програмиране за деца с робота Финч

(можете да изтеглите от тук)

*****

Изяви на ученици и проведени ученически мероприятия

(можете да изтеглите от тук)