Начало  Актуално  Патрон   Галерия  Контакти

 

Учебна дейност

График на учебното време

Олимпиади, състезания, НВО

Виртуална библиотека
Училищна документация

Бланки на документи
Проекти

Иновативно училище

Училищна база
Прием

 

За нас

История
Ръководство
Педагогически персонал
       

Педагогически съветник
Обществен съвет

Училищно настоятелство

Униформи

Изяви на учители 

Изяви на ученици 

Вестник "Слънчогледи" 

Счетоводен отчет

Обществени поръчки
 

Полезни връзки

МОН
РУО Стара Загора
Община Стара Загора
ЗНАМ.bg
Уча се
BG учители

 

 

Изяви по проекта "Твоят час" в ОУ "Кирил Христов"

 

*****

На 02.05.2018 г. участниците в проект „Твоят час” в групите „Аз обичам да чета” с класен ръководител г-жа Я. Иванова и „Моят език – моят свят” с ръководител г-жа А. Христова проведоха съвместно публична изява в конферентната зала. Учениците демонстрираха знания, свързани с видовете изречения, звуковете и буквите, определяха частите на речта и граматическите им категории. С голям интерес се включиха в игри, разделени на 4 отбора. Репортерката Антония провокира учениците с въпроси, свързани с дейността на групите в рубриката „Микрофонът е ваш!” На изявата присъстваха зам. директорите на училището г-жа М. Йотова и г-жа П. Манджукова.

*****

На 19 декември 2017 г, групата по "Предприемачество" представи коледно тържество по програмата "Твоят час". Учениците разказаха легенди, обичаи и традиции свързани с празника Коледа: появата на Дядо Коледа в далечната 1878 година, на коледното чорапче, елха. Обясниха с театрално представление, защо ястията на Бъдни вечер са постни и седем, девет и 12 на брой, символите, с които е украсена питата, късметите от нея, наричанията на коледарите. Накрая на тържеството децата се почерпиха с коледната пита, гевречетата (колачетата) и сладки снежни човечета, подготвени от родителите. Всички гости проследиха с интерес коледното тържество.

*****

В изпълнение на проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности / ТВОЯТ ЧАС/- фаза1 група за извънкласни дейности по интереси „Първа помощ в училище”, с ръководител м.ф. Стела Джикова проведе практически упражнения в ЦСМП за техника на изкуствено дишане и сърдечен масаж.

*****

*****